Doulorna i Stockholm

FOTO: ANTON KALLAND

Gamze Berglund
Grundare av Doulorna


Swedish, English speaking doula.

Gamze@doulorna.se

Utbildningar:

- Diplomerad doula, 2018

- Aktiv baby instruktör, 2018

- Förlossningsrädsla och traumabearbetning riktat mot graviditet och förlossning, 2019

TJÄNSTELEDIG 2024


 Att föda barn är en stor och viktig händelse i livet och min drivkraft är att hjälpa er blivande föräldrar att få en så fin start som möjligt på föräldraskapet.  

 

Min styrka är att lyssna in er och stötta er utifrån där ni befinner er. Det är viktigt för mig att lyfta att det inte finns något rätt eller fel sätt att föda barn på utan att olika saker passar olika kvinnor och par. Jag lägger stor vikt vid att skapa en lugn, trygg och positiv stämning inför- och under förlossningen och få dig som födande- och er som par att känna er delaktiga, respekterade och sedda.


Jag har inriktat mig särskilt på att stötta förlossningsrädda kvinnor, både genom stödsamtal och genom doulastöd. Förlossningsrädsla behöver inte enbart yttra sig i en rädsla för att föda, det kan finnas olika orsaker till varför man känner oro. Jag hjälper till att sortera tankar och känslor och finna ett lugn inför det som väntar. 


Om mig:

Jag har själv två barn, det första är fött med akut kejsarsnitt och det andra är ett så kallat VBAC (vaginal birth after cesarean). Parallellt med att arbeta som doula studerar jag till sjuksköterska för att så småningom bli barnmorska.


Bästa hälsningar,

Gamze