GALLERI

GALLERI OCH RECENSIONER


 

 

 

Maddy är doula åt ett par som får sitt andra barn.

 

Mitt första barn föddes i en dimma. Jag märkte inte av människorna runt mig alls. Därför tänkte jag att en Doula är nog inget för mig. Efter doula-samtalet insåg jag hur mycket hjälp och kunskap som en doula besitter, det gav en trygghet inför förlossningen. Förlossningen med en doula var fantastisk. Hon var på plats på förlossningen före oss, grymt ju! Hon hämta kaffe och bröd. Hon andades med mig, hjälpte mig tillbaka i en rytm och i ett lugn. Jag gillade mumlet av hennes och min mans konversationer, det var tryggt att ha dem där. När någon plats värkte hitta hon nya ställningar som lindrade. Vi, inte jag, vi, tog värk efter värk lugnt och kontrollerat. Hon tog hand om lustgasmasken mellan värkarna. Hon var mitt språkrör när jag inte orka prata. Sluttampen (krystningsfasen) blev en dragkamp med hennes arm, den fanns på precis rätt plats med rätt pepp! Om det blir ett till barn måste jag ha min doula med.

 

Dagen innan midsommar föddes den här perfekta lilla bebisen med både Johanna och Gamze som doulor.

 

"Johanna and Gamze were an amazing team together. It was our first child and they made our very long labor successful. Overall, Johanna and Gamze were dedicated, kind, and knowledgable, and we had excellent communication with them. We were very glad that we had their help to deliver our child and we would gladly recommend them to anyone who needs a doula."

 

Daisy and Peng


 

Här hjälper Maddy till och håller hjärtljudsmonitorn då mamman tyckte remmarna som spänns runt magen var så obekväma. Som doula hjälper man till och finns man där man behövs, och olika mammor har olika behov.

 

Gamze var doula till den här fina mamman som hade haft en tuff förlossningsupplevelse med sitt första barn. Andra gången gick det undan men mamman upplevde ändå att hon hade kontroll och fick revansch!

 

"Jag vill tacka Gamze för hon hjälpte mig att tro på att det finns drömförlossningar. Då min första förlossning inte alls gick som jag tänkt mig trodde jag inte att det fanns något som man kan kalla för en ”drömförlossning”, men det jag fick uppleva min andra förlossning kan jag inte kalla för något annat. Självklart var det inte smärtfritt, väldigt plågsamt stundtals till och med, men drömmen var att ha läget under kontroll och att det inte förekom några ingrepp som jag inte ville vara med om. Gamze hann inte ens fram till sjukhuset förrän min underbara lilla kille var ute, men det jag behövde var det psykologiska stöd som hon gett mig under flera veckor innan förlossningen och under vårt sista samtal precis innan jag åkte in till förlossningen. Nu är Lorenzo här och han är helt underbar."

 

Cristina

 


Här är en av förlossningarna Maddy doulade på SÖS. Att lyssna med tratt är ett alternativ till CTG när banden runt magen upplevs som störande. Båda alternativen är säkra metoder för att hålla koll på bebisens mående i magen under förlossningen.


I oktober blev vi alla utbildade Aktiv baby instruktörer! Aktiv baby är enkla och specifika övningar som hjälper bebisen att inta optimala positioner i livmodern, vilket minskar graviditetsrelaterade problem och underlättar förlossningen!

 

Här visar både Gamze och Johanna Aktiv baby och Reboozo övningar hemma hos ett par i mörkaste, mysigaste december! Våra förträffar sker alltid hemma hos er om ni inte önskar annat. Under 2018 har vi doulat tillsammans i par vid ett flertal tillfällen, det är lärorikt och kul tycker vi! 

Här är Johanna på ett efterbesök och myser med en doulabebis!

 

"Johanna, du bidrog till ett lugn och en trygghet som vi bara hade kunnat drömma om, men aldrig trodde gick att uppnå. Med dig som en extra person i rummet, som kunde trycka på punkter och bidra med simultant stöd som var fysiskt omöjligt för en person att åstadkomma, så möjliggjordes den djupa koncentration och närvaro som gjorde hela förlossningaupplevelsen så unik och speciell för oss. Ingen rädsla kunde komma åt att störa och till slut så kom den lilla person som är det absolut viktigaste och värdefullaste vi har. Kvar blir ett fint och starkt minne och en lust att få uppleva en förlossning igen.

 

Stort, stort tack käraste du! ”

 

 

För dig som söker doula i Stockholm

 

Följ oss @doulorna!