VÅRT UPPLÄGG

VÅRT UPPLÄGG


Vi erbjuder följande tjänster


Hör av er för prisuppgifter


 

- Doulapaket

Vi erbjuder doulastöd på svenska, engelska och spanska i Stockholm med omnejd. I paketet ingår två församtal, närvaro av doulan under hela förlossningen och ett eftersamtal.


 

- Förlossningsförberedande samtal och praktiska övningar.


För er som önskar stöd i form av förlossningsförberedande samtal.


 

- Akutdoulatjänst


Ingen jourtid ingår utan ni ringer under pågående förlossning. Eftersamtal ingår. 


 

- Postpartumtjänster i hemmet


Stöd i hemmet efter förlossning med allt ifrån barnpassning, till matlagning, enklare hushållsarbeten, amningstöd och hjälp att lära sig tyda bebisens signaler.

 

- Aktiv baby workshop


Ni får en teoretisk och praktisk genomång av Aktiv baby övningar, vilket är enkla och specifika övningar som hjälper bebisen att inta optimala positioner i livmodern, vilket i sin tur minskar graviditetsrelaterade problem och underlättar förlossningen!


 

 

Vårt doulapaket 


 

Uppstart


 

Vid intresse hör ni av er till oss över mail eller per telefon och vi bokar en träff på ett café. Det blir ett kort möte där vi träffas för första gången och ni får ställa frågor och berätta i korta drag varför ni önskar att anlita en doula. Vi berättar också vad som ingår i avtalet och hur vi som doulor arbetar. Inget bestäms under det mötet utan ni får gå hem i lugn och ro och fundera på om ni vill inleda ett samarbete. Om ni väljer att gå vidare skickas ett avtal och när det är påskrivet och inskickat till oss påbörjas vårt samarbete!

Församtal


 

Vi har förberedande samtal vid två olika tillfällen där vi ses hemma hos er eller annan ostörd miljö och går igenom era tankar inför förlossningen, eventuella rädslor, förlossningens olika faser, sjukhusets rutiner, smärtlindring, förlossningsställningar, amningsförberedelser samt "Föda utan rädslas" fyra verktyg och Aktiv baby övningar. Aktiv baby innebär att man med hjälp av enkla specifika övningar hjälper barnet att inta en optimal position i bäckenet inför förlossningen och därmed underlätta förlossningsarbetet.

 

 Förlossningen

 

Två veckor innan beräknat födelsedatum inleds jourperioden och er doula är tillgänglig att rycka ut när som helst under dygnet. När ni känner att förlossningen är igång ringer ni er doula och meddelar det. Vi kommer överens om att mötas i hemmet eller på förlossningsavdelningen och er doula finns hela tiden tillgänglig för stöd över telefon. Doulan är på plats inom loppet av 3 timmar och är med tills förlossningen är slut och någon timme därefter.

 

Eftersamtal


 

Några veckor efter förlossningen besöker doulan er i hemmet för ett  eftersamtal och ni pratar igenom upplevelsen av förlossningen, samt tankar och känslor kring den.

Joursystem


 

Våra doulor delar jourperioden med varandra vilket innebär att det alltid är två doulor som är på jour samtidigt. Detta är för att utöka tryggheten vid oförutsedda händelser. Vid församtalet medverkar även jourdoulan om så önskas för att få tillfälle att lära känna båda doulor.

 

 

För dig som söker doula i Stockholm

 

Följ oss @doulorna!