OM OSS

OM OSS

Hur vi bildades och vad vi tror på"Doulorna" består av tre medarbetare, Gamze Berglund, Johanna Nyrén och Maddy Hedman. Vi gick alla tre samma ODIS-godkända doulautbildning genom Trygg förlossning och startade strax därefter  "Doulorna" tillsammans. Vi har erfarenhet av både sjukhusfödslar och hemfödslar, av vattenfödsel, kejsarsnitt, samt att stötta kvinnor som lider av förlossningsrädsla. Tillsammans har vi stöttat närmare 40 familjer i resan mot att bli föräldrar sedan vi började arbeta som doulor våren 2018. 

Vi är alla tre även utbildade Aktiv Baby instruktörer.


Vi tror på att skräddarsy stödet efter individens önskemål och vi lägger ingen värdering i hur du vill föda utan stöttar dig som födande och partner i de val du tror passar dig och er bäst. 


Vår uppgift är att bidra till en så trygg och positiv förlossningsupplevelse som möjligt baserat på era önskemål och på era villkor.


FOTO: ANDRÉ BATISTA

FOTO: ANDRÉ BATISTA

"Föda utan rädslas" verktyg

 

Vi använder oss utav "Föda utan rädslas" verktyg i vårt arbete som utgår från andning, avspänning, rösten och tankens kraft. Med dessa verktyg guidar vi dig till att känna dig trygg, avslappnad och sedd under förlossningen.

FOTO: ANDRÉ BATISTA

Gamze Berglund

Swedish and English speaking doula. 

 gamze@doulorna.se


Gravid- och förlossningscoach,

doula, profylaxinstruktör, aktiv baby-instruktör

 

Att föda barn är en stor och viktig händelse i livet och min drivkraft är att hjälpa er blivande föräldrar att få en så fin start som möjligt på föräldraskapet.  

 

Min styrka är att lyssna in er och stötta er utifrån där ni befinner er. Det är viktigt för mig att lyfta att det inte finns något rätt eller fel sätt att föda barn på utan att olika saker passar olika kvinnor och par. Jag lägger stor vikt vid att skapa en lugn, trygg och positiv stämning inför- och under förlossningen och få dig som födande- och er som par att känna er delaktiga, respekterade och sedda.


Jag har inriktat mig särskilt på att stötta förlossningsrädda kvinnor, både genom stödsamtal och genom doulastöd. Förlossningsrädsla behöver inte enbart yttra sig i en rädsla för att föda, det kan finnas olika orsaker till varför man känner oro. Jag hjälper till att sortera tankar och känslor och finna ett lugn inför det som väntar. 


Om mig:

Jag har själv två barn, det första är fött med akut kejsarsnitt och det andra är ett så kallat VBAC (vaginal birth after cesarean). Parallellt med att arbeta som doula studerar jag också till barnmorska.

Jag är i botten legitimerad engelsklärare och var yrkesverksam fram till 2019, men jag har valt att ändra yrkesbana för att arbeta med förlossningshälsa på heltid! Jag håller också profylaxkurser och arbetar även som skribent på dittbarnochdu.se där du kan läsa texter jag skrivit om graviditet, förlossning och amning.


Bästa hälsningar,

Gamze

FOTO: ANDRÉ BATISTA

Johanna Nyrén

 Swedish and English speaking doula.

 johanna@doulorna.se

 

Hej, Jag heter Johanna och är Odis-doula. Mitt intresse och fascination för förlossning och födande har funnits med sedan jag var liten. Som äldst av fem syskon har jag fått följa graviditeter och förlossningar på nära håll, vilket har skapat min fascination från ett tidigt stadie i livet.

 

Jag har själv två barn och fått uppleva två väldigt olika förlossningar. Betydelsen av stöd och trygghet under förlossningen har varit avgörande för mig och hur jag har upplevt mina förlossningar. Efter att själv upplevt skillnaden mellan att inte känna sig stöttad och sedd och att få känna det, var mitt drömyrke klart, jag ville bli doula!

 

Jag brinner för att alla födande och dess partners/stödperson ska få möjlighet att få det stödet och den tryggheten, både innan, under och efter förlossning. Jag har som doula fått se på nära håll vilken betydelse det har för de blivande föräldrarna/föräldern och hur det påverkar upplevelsen.

 

Jag har alltid sjungit mycket i mitt liv och studerat operasång i flera år. I sångtekniken krävs en stor portion av kroppskännedom och andningsmedvetenhet, som är väldigt likt hur man använder kroppen under en förlossning. Den kunskapen använder jag mig mycket av i mitt doulande.

 

Jag brinner verkligen för det här och vill hjälpa alla att få en så positiv och stärkande förlossningsupplevelse som möjligt, vilket jag är övertygad om hjälper starten in i föräldrarskapet.

 

/Johanna

FOTO: ANDRÉ BATISTA

Maddy Hedman

Swedish, English and Spanish speaking doula.

Maddy@doulorna.se

Gravidcoach, Doula, Aktiv baby instruktör samt blivande profylaxinstruktör


Det finns inget större än när ett barn kommer till världen. Förberedelserna inför förlossningen kan kännas överväldigande med alla känslor och tankar. Därför är valet av stöd det viktigaste ni kan göra inför eran förlossning.


Som doula använder jag mig utav dom fyra verktygen i ”Föda utan rädsla” som är enkla och välbeprövade verktyg, vidare så är jag även utbildad inom spinning babies som är en teknik där vi skapar balans i bäckenet och optimerar platsen i magen för att bebis ska kunna lägga sig tillrätta. Jag visar er övningarna och tillsammans går vi igenom hur tekniken kan hjälpa er redan under graviditeten.

Om ni önskar hjälp med råd & tips kring att bära er bebis så bistår jag gärna med min kunskap, jag har jobbat för Reirei i ett flertal år under mässor och har god erfarenhet av bärandet.


Mina egna förlossningar speglar sig alltid av i mitt arbete, trots att jag fött tre barn så var det tre helt olika förlossningar. Ingen är den andra lik och min styrka är att jag alltid kommer att möta er där just ni befinner er.

 

Jag vet att ni är bäst på att föda ert barn och Det skulle få vara en ära att få hjälpa just DIG/ER att få föda på era villkor och med rätt stöd. Tveka inte på att höra av dig vid frågor.


Om mig:

Trebarnsmor, äldst i syskonskaran och bor i Haninge. Passionen för allt som rör graviditet och förlossning är en självklarhet.

Min arbetslivserfarenhet däremot har sett olika ut beroende på vart jag befunnit mig i livet, men oavsett vart jag jobbat så har ett krav alltid varit att jobba med människor. Men nu, nu har jag äntligen hittat rätt!


Varma hälsningar,

Maddy

 

 

För dig som söker doula i Stockholm

         

Svenska - English - Español 


Doula Stockholm 

   

FÖLJ OSS