OM OSS

OM OSS

Hur vi bildades och vad vi tror på"Doulorna" består av tre medarbetare, Gamze Berglund, Johanna Nyrén och Maddy Hedman. Vi gick alla tre samma doulautbildning genom Trygg förlossning och startade strax därefter  "Doulorna" tillsammans. Vi har erfarenhet av både sjukhusfödslar och hemfödslar, av vattenfödsel, kejsarsnitt, samt att stötta kvinnor som lider av förlossningsrädsla. 

Vi är alla tre även utbildade Aktiv Baby instruktörer.


Vi tror på att skräddarsy stödet efter individens önskemål och vi lägger ingen värdering i hur du vill föda utan stöttar dig som födande och partner i de val du tror passar dig och er bäst. 


Vår uppgift är att bidra till en så trygg och positiv förlossningsupplevelse som möjligt baserat på era önskemål och på era villkor.


FOTO: ANDRÉ BATISTA

FOTO: ANDRÉ BATISTA

"Föda utan rädslas" verktyg

 

Vi använder oss utav "Föda utan rädslas" verktyg i vårt arbete som utgår från andning, avspänning, rösten och tankens kraft. Med dessa verktyg guidar vi dig till att känna dig trygg, avslappnad och sedd under förlossningen.

FOTO: ANDRÉ BATISTA

Gamze Berglund

 

Swedish and English speaking doula. 

 gamze@doulorna.se

 

Hej! Jag heter Gamze och jag är ODIS-doula. Att föda barn är en stor och viktig händelse i livet och min drivkraft är att hjälpa blivande föräldrar att få en så fin start som möjligt på föräldraskapet.  

 

Kort fakta om mig: Jag är tvåbarnsmamma och utbildad engelsklärare men skolar nu om mig till barnmorska, och jag arbetar som doula parallellt med detta. Mitt första barn är fött med akut kejsarsnitt och det andra är ett så kallat VBAC (vaginal birth after cesarean). 

 

Det är viktigt för mig att lyfta att det inte finns något rätt eller fel sätt att föda barn på utan att olika saker passar olika kvinnor. Det viktigaste är att man som födande känner sig trygg, lyssnad på och sedd. Då brukar upplevelsen också bli som bäst och där vill jag hjälpa, guida och stötta er att hitta det sätt som känns bäst för just er. 

 

 Jag har doulat både ensamstående och par, förstagångsföderskor och omföderskor och likaså förlossningsrädda kvinnor. Min styrka är att lyssna in er och stötta er utifrån där ni befinner er och utifrån era behov. Jag lägger stor vikt vid att skapa en lugn, trygg och positiv stämning inför- och under förlossningen och få er att känner er delaktiga, respekterade och sedda. Allt för att ni ska få en så fin och trygg förlossningsupplevelse som möjligt.

 

Att skriva är också en av mina stora passioner och jag arbetar även som skribent på dittbarnochdu.se där du kan läsa texter jag skrivit om graviditet, förlossning och amning.

 

/Gamze

 

 

FOTO: ANDRÉ BATISTA

Johanna Nyrén

 

Swedish and English speaking doula.

 johanna@doulorna.se

 

Hej, Jag heter Johanna och är Odis-doula. Mitt intresse och fascination för förlossning och födande har funnits med sedan jag var liten. Som äldst av fem syskon har jag fått följa graviditeter och förlossningar på nära håll, vilket har skapat min fascination från ett tidigt stadie i livet.

 

Jag har själv två barn och fått uppleva två väldigt olika förlossningar. Betydelsen av stöd och trygghet under förlossningen har varit avgörande för mig och hur jag har upplevt mina förlossningar. Efter att själv upplevt skillnaden mellan att inte känna sig stöttad och sedd och att få känna det, var mitt drömyrke klart, jag ville bli doula!

 

Jag brinner för att alla födande och dess partners/stödperson ska få möjlighet att få det stödet och den tryggheten, både innan, under och efter förlossning. Jag har som doula fått se på nära håll vilken betydelse det har för de blivande föräldrarna/föräldern och hur det påverkar upplevelsen.

 

Jag har alltid sjungit mycket i mitt liv och studerat operasång i flera år. I sångtekniken krävs en stor portion av kroppskännedom och andningsmedvetenhet, som är väldigt likt hur man använder kroppen under en förlossning. Den kunskapen använder jag mig mycket av i mitt doulande.

 

Jag brinner verkligen för det här och vill hjälpa alla att få en så positiv och stärkande förlossningsupplevelse som möjligt, vilket jag är övertygad om hjälper starten in i föräldrarskapet.

 

/Johanna

 

 

FOTO: ANDRÉ BATISTA

Maddy Hedman

 

Swedish and Spanish speaking doula. 

 maddy@doulorna.se

 

Det finns inget större än när ett barn kommer till världen. Förberedelserna inför förlossningen kan kännas överväldigande med alla känslor och tankar. Därför är valet av stöd det viktigaste ni kan göra inför eran förlossning.

 

Mitt namn är Maddy och jag är ODIS-doula. Jag bor i Haninge med min man och tre barn.

Vägen till att bli doula har inte alltid varit självklar utan det var något som växte fram ju mer jag insåg hur viktigt valet av stöd påverkade förlossningsupplevelsen. Jag fick själv uppleva det nämligen!

 

Jag tycker ni är modiga som vågar söka er utanför "normen" (att bara ha sin partner med sig) och erkänner fördelarna med kompletterande stöd som inte är känslomässigt bundet till varken dig som mamma eller som partner.

 

Vad är det då som avgör upplevelsen?

Det handlar inte om vart, hur eller när du föder utan för att få en positiv förlossningsupplevelse, vill ni känna en känsla av sammanhang och att det var eran förlossning. Fick vi känna oss delaktiga? Kände jag tillit till min kropp? Kände människorna i rummet tillit till min kropp? Frågor som ibland kan lämna ett tomrum efter sig men som jag önskar att ni kan besvara med ett solklart ja.

 

Man kommer långt med respekt, lyhördhet och stöd i alla delar av livet speciellt tiden kring förlossningen.

 

 

Jag vet att ni är bäst på att föda ert barn och Det skulle få vara en ära att få hjälpa just DIG/ER att få föda på era villkor och med rätt stöd. Tveka inte på att höra av dig vid frågor.

 

Varma hälsningar,

Maddy

 

 

För dig som söker doula i Stockholm              

Svenska - English - Español 

FÖLJ OSS